Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در آینده در ۴۶ نقطه دیگر پیرامونی شتاب نگار نصب خواهد شد. لذا با این کار گاردی در اطراف تهران ایجاد می شود تا هرچه سریع تر متوجه وقوع احتمالی زلزله شویم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا کرمی محمدی، روز دوشنبه در نشست خبری با اشاره به اولویت های سال ۹۸ سازمان مدیریت بحران شهر تهران و اقداماتی که تاکنون انجام شده است، اظهار کرد: ایجاد سامانه تخمین سریع خسارت و زلزله تهران یکی از اولویت های مهم سازمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون ۱۴ شتابنگار در شهر تهران نصب شده است و همچنین ۱۰ شتاب نگار توسط سازمان نظام مهندسی و تحقیقات ساختمان و ۱۵ شتاب نگار با همکاری شرکت گاز در حال نصب است. در مجموع حدود ۶۰ شتاب نگار به شهر تهران اضافه خواهد شد که میزان آسیب پذیری در نقاط مختلف شهر را در اختیار ما می گذارد.

وی با بیان اینکه سامانه هشدار سریع زلزله اولویت دوم سازمان است، افزود: تاکنون ۴ شتاب نگار در اطراف تهران نصب کرده ایم.احتمال وقوع یک زلزله قوی در تهران بالا است و این سامانه ها نیز هشدارهای اولیه را اطلاع خواهند داد.

محمدی درباره فاصله زمانی پیش بینی زلزله گفت: هرچه منبع و فاصله زلزله از تهران بیشتر باشد، امکان پیش بینی سریع تر است، اما با توجه به فاصله مکان اصلی زلزله به شهر بین ۶ تا٢٠ ثانیه امکان پیش بینی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در برنامه ریزی چند سال آینده باید در تمامی نقاط پیرامون شهر تهران شتابنگار نصب شود، گفت: در آینده در ۴۶ نقطه دیگر پیرامونی شتاب نگار نصب خواهد شد. لذا با این کار گاردی در اطراف تهران ایجاد می شود تا هرچه سریع تر متوجه وقوع احتمالی زلزله شویم.

محمدی همچنین درخصوص امکانات ارتباطی در صورت وقوع بحران توضیح داد: سیستم ارتباطی از جمله موبایل و تلفن زمان وقوع زلزله ممکن است قطع شوند و به همین منظور طرحی در دست اقدام است. در این طرح دکل‌ های ۴۰ تا ۶۰ متر در ۱۳۰ نقطه تهران نصب می شود به گونه ای که دکل ها کنار هم نصب می شود و نیازی به ارتباطات فیبری ندارد و بر بستر رادیویی التیای هست. اگر همکاری بین سازمان ها وجود داشته باشد می توانیم تا سال آینده آنها را نصب کنیم.

وی با بیان اینکه سامانه پیش بینی و هشدار سیلاب شهر تهران اقدام بعدی است، اضافه کرد: سیلاب در تهران از روددره ها آغاز می‌شود و روددره کن یکی از مهمترین مکان هایی است که امکان سیل در تهران را رقم می زند. در همین راستا با پژوهشکده هواشناسی قراردادی منعقد شد تا براساس آن حدود ۳۰ ایستگاه باران سنج نصب و با استفاده از اطلاعات آنلاین و مدل های ایدئولوژی بتوانیم متوجه شویم چه زمانی سیلاب وارد تهران می شود. این امکان وجود دارد که براساس آمار ۵۰ ساله، سه روز قبل از وقوع سیلاب بتوانیم احتمال سیل را پیش بینی کنیم. تاکنون ۱۰ دستگاه نیز نصب شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه یکی از موضوعات بسیار مهم ساختمان های بافت فرسوده شهر هستند، گفت: در زمان وقوع زلزله احتمال تلفات در این بافت ها زیاد است اما یک روش بهسازی لرزه ای نسبی ارزان قیمت و سریع طراحی شده است و باید پشتوانه مالی آن انجام شود تا مردم رغبت داشته باشند این اقدام انجام شود.

محمدی با اشاره به اینکه در این روش با اتصال سقف به دیوارها احتمال ریزش سقف کمتر می‌شود، عنوان کرد: این طرح باید ارزیابی و اجرایی شود، می خواهیم این فرهنگسازی انجام شود و مردم از آن استقبال کنند و مسئولین در اجرای آن کمک کنند. در شهرداری نیز پیگیر گرفتن مجوزهای لازم در این خصوص هستیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه فروریزش و فرونشست دو امر حائز اهمیت دیگر در شهر تهران است، اضافه کرد: فروریزش اهمیت بیشتری دارد چراکه آسیب های بیشتری به لحاظ مادی، اقتصادی و روحی وارد می کند. علت فروریزش دستکاری خاک محل و وجود آب است، چرا که سیستم لوله کشی شهر تهران ۴۰ درصد هدر رفت آب دارد.

وی تاکید کرد: البته موضوع فرونشست نیز بسیار جدی است اما از آنجایی که تدریجی است و آسیب هایی وارد نکرده در اولویت های سازمان نیست.

محمدی درخصوص اپلیکیشن شهر آماده توضیح داد: همچنین تهیه اپلیکیشن شهر آماده نیز در برنامه های این سازمان قرار دارد تا مردم دسترسی لازم به اطلاعات در شرایط بحران از جمله مکان های امن را داشته باشند. از این اپلیکیشن ١۶ دی ماه رونمایی می شود.

وی در خصوص سوله های مدیریت بحران شهرداری تهران توضیح داد: در مجموع سازمان مدیریت بحران شهر تهران ۲۲ پایگاه ویژه، ۴ پایگاه معین و ۸۰ سوله بحران دارد که از این تعداد ۵۴ سوله تبدیل به سوله ورزشی شده و تحت عنوان سوله های الزهرا در اختیار سازمان ورزش شهرداری است. ۱۳ سوله در اختیار سازمان، ۷ سوله در اختیار سازمان های غیرمرتبط و ۶ سوله خارج از ید سازمان است.

محمدی در خصوص اینکه سوله هایی که در اختیار سازمان های غیرمرتبط هستند با آنهایی که خارج از ید سازمان هستند چه تفاوتی دارند، گفت: برخی در اختیار مجموعه های غیرمرتبط با بحران و در اختیار سازمان های دیگر شهرداری هستند و برخی به خارج از سازمان و در قالب تهاتر با سازمان های دیگر واگذار شده اند. همچنین ۹ سوله در حال ساخت است.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره بازپس گیری سوله های بحران افزود: قرار است سازمان ورزش، ۵ سوله را پس دهد و باقی سوله ها یا به صورت تدریجی پس داده می شود یا به گونه ای استفاده شود که در موقع بحران در اختیار ما قرار گیرد.

محمدی اضافه کرد: تا امروز ۳ مانور در خود سازمان برگزار شده و ۳۱ مانور در سطح مناطق شهرداری تهران برگزار شده است.

وی با اشاره به شیوه فعالیت در سازمان مدیریت بحران خاطرنشان کرد: مدیران ما کمتر از ده ساعت کار نمی‌کنند، ما در حد توان و ظرفیت در حال تلاشیم و اگر قرار باشد کار انجام شده واقعا به اندازه وسعت تهران باشد باید بودجه و نیروهای ما چندین برابر شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص میزان تاب آوری و آمادگی شهر تهران در زمان وقوع حوادث توضیح داد: معمولا وقتی بحران ایجاد می شود کیفیت زندگی مردم به یکباره کاهش پیدا میکند.من احساسم این است که اگر امروز زلزله در تهران رخ دهد کیفیت زندگی مردم این شهر به زیر پنجاه درصد می رسد و به یکباره نصف می شود. نکته دیگر این است که باید بررسی کنیم که چه مدت طول میکشد تا کیفیت زندگی مردم به شرایط قبل از بحران بازگردد که من فکر میکنم از این بعد نیز تهران در شرایط خوبی به سر نمی‌برد.

محمدی درباره قانون جدید مدیریت بحران هم گفت: یکی از مشکلات شهر تهران این است که بعد از قانون جدید درخصوص‌ مدیریت بحران رییس سازمان مدیریت بحران مشخص نیست و این یکی از مواردی است که ما مشکل داریم.

وی در پاسخ به سوالی در باره همکاری با سازمان جایکاه ژاپن نیز عنوان کرد: ما یک سری تفاهمات اولیه با این سازمان داشته ایم و امیدوار بودیم که یکی از دستاوردهای سفر رییس جمهوری به ژاپن انعقاد قرارداد مجدد با جایکا باشد.

محمدی درباره اینکه برخی از مردم بعد از گستردگی مترو نگران امنیت خانه هایشان هستند و می گویند خانه هایشان سست شده است، گفت: در حوزه فروریزش ما اولویت هایی داریم و اتفاقا به دستاوردهای خوبی هم رسیده ایم.یکی از مشکلات ما همیشه این است که وقتی خاک و آب دست کاری می شوند عامل اصلی فروریزش می شوند و البته ما مطالعات خوبی در این راستا انجام داده ایم.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره آخرین وضعیت بررسی بوی نامطبوع در تهران نیز بیان کرد: درخصوص بو هم به این نتیجه رسیدیم که کسی به طور دقیق نمی داند منشأ بو چه بوده است.البته برخی می گویند SO۲ عامل بوی نامطبوع بوده است اما همین را هم کسی به طور قطعی نمی گوید و تازه بعد از اینکه قبول کنیم علت بو همین نکته است باید ببینیم از کجا متصاعد شده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۸۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران در امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام