Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@10:07:38 GMT

نصب 22 شتاب نگار زلزله تا 3 ماه آینده برای پایتخت

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۲۸۵۹

نصب 22 شتاب نگار زلزله تا 3 ماه آینده برای پایتخت

از ابتدای سال جاری 2  زلزله تهران را لرزاند. گسل مشا که یکی از مهمترین گسل‌های تهران است فعال شده است. این گسل در بالادست سد لتیان با گسل شمال تهران تلاقی دارد. زلزله در کمین پایتخت‌نشینان است و مدیران شهری می‌گویند اگر زلزله بالای 6.5 ریشتر در تهران رخ دهد امکان امدادرسانی وجود ندارد. 

بودجه درنظر گرفته شده برای بحران کم است و بسیاری از سوله‌های بحران هم هنوز برای بحران تجهیز نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود که تهران صاحب شبکه هشدار زلزله شود. 

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در این باره می‌گوید: هر بار که تهران می‌لرزد، چند روزی همه درباره آن صحبت می‌کنند و دوباره از یادها می‌رود. به گونه‌ای با این پدیده، مناسبتی برخورد می‌شود.

وی به زلزله‌هایی که در تهران رخ داد اشاره کرد و گفت: ‌زلزله باعث نگرانی مردم شده است اما این طبیعی است که نباید با زلزله مناسبتی برخورد کرد. تهران 15 میلیون جمعیت دارد که در آن رفت و آمد می‌کنند و اگر زلزله‌ای با قدرت بیش از 6 ریشتر رخ دهد، حتما دچار مشکلات می‌شود.

باید دسترسی به آب اضطراری در شهر تهران ایجاد شود

رئیس شورای شهر تهران تأکید کرد که با توجه به زیرساخت‌های شهری و افزایش تاب‌آوری، دسترسی به آب اضطراری در شهر تهران باید ایجاد شود. تهران 350 محله دارد و هر محله باید امکانات مورد نیاز برای مواجهه با بحران را داشته باشد. 

به گفته هاشمی، هنوز شبکه هشدار زلزله تهران به طور کامل نصب نشده و لرزه‌نگارها یا کامل نشده‌اند یا تعداد آنها کمتر از حد نیاز است. 

نصب 22 شتاب نگار زلزله برای تهران تا 3 ماه آینده

قرار است 22 شتاب‌نگار زلزله  دو تا 3 ماه آینده برای تهران نصب شود تا بتوانند از وقوع  زلزله در کوتاه‌ترین زمان ممکن مطلع شوند. 

 رضا کرمی محمدی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون تهران بیش از 15 بار لرزیده است، اما ما فقط لرزه‌هایی را می‌گوییم که مردم حس می‌کنند. 

گسل مشا ساکت نشده است

وی با بیان اینکه تهران دائماً در حال لرزیدن است، گفت:‌ گسل مشا ساکت نشده است و امکان وقوع زلزله وجود دارد، اما زمان آن مشخص نیست. 

ستاد معین فعال است/آمادگی سوله های بحران

 رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در خصوص برگزاری جلسه برای هماهنگی با سایر دستگاه‌ها در خصوص زلزله گفت: جلساتی برگزار شده است و مشورت‌هایی هم صورت گرفته است. ستاد معین فعال است و سوله‌های مدیریت بحران آماده است. سوله‌هایی هم که دراختیار ورزش است، در چهارچوب مصوبات اگر بحرانی رخ دهد سریعا تخلیه می‌شود و مشکلی وجود نخواهد داشت. 

وی به تجهیز 22 پایگاه ویژه در تهران برای مواقع زلزله اشاره کرد و گفت: ما برای زلزله تا 6.5 ریشتر آمادگی داریم، اما اگر قدرت زلزله بیشتر باشد باید فکری کرد. 

کرمی در خصوص اقدامات شهرداری برای مواقع بحران گفت: چهار شتاب‌نگار نصب شده داریم که سیستم هشدار سریع هستند. سال گذشته 22 شتاب‌نگار خریدیم و اقدام بعدی این بود که در استان‌های اطراف تهران و دور تهران مکان‌هایی را شناسایی کرده ایم که این شتاب‌نگار در آن نصب شود و فاصله این مکان ها تا تهران مناسب باشد.

در صورت وقوع زلزله این شتاب نگارها اعلام می کنند شدت زلزله چقدر بوده است

این مقام مسوول افزود: مکان‌هایی شناسایی شده شامل سمنان، ورامین، پیشوا، کرج و... است و  در این محل‌ها ایستگاه ساخته  می شود. ما برای نصب شتاب‌نگار، ایستگاه برق می‌خواهیم. ظرف دو تا سه ماه آینده 22 دستگاه  شتاب‌نگار برای تهران نصب می‌شود. در این دستگاه‌های شتاب‌نگار به محض رسیدن موج زلزله به ما آلارم یا پیامک داده می‌شود که زلزله در کدام نقطه و با چه شدتی رخ می‌دهد و همچنین می‌توانیم تخمین خسارت زلزله را هم براساس سامانه‌ها مشخص کنیم.

کرمی بیان کرد: اگر زلزله ای رخ دهد، براساس داده‌های شتاب‌نگار ظرف 2 تا 5 دقیقه به صورت تقریبی می‌توانیم بگوییم که کدام نواحی دچار خسارت شده است و تمام این اقدامات مستلزم نصب شتاب‌نگار است. همکاران ما به صورت مداوم در حال فعالیت هستند تا این کار صورت گیرد. 

مدیران شهری از سال 1396 خواستار تشکیل جلسه سران قوا برای بررسی خطر زلزله تهران و اقدامات لازم در این حوزه شده‌اند. گسل‌های زیادی در اطراف تهران وجود دارد و حتی 47 کیلومتر گسل در داخل شهر تهران وجود دارد.

در بحث مقاوم سازی ساختمان ها دچار مشکل هستیم

علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران می‌گوید: در تهران و اطراف آن 80 کیلومتر پهنه گسلی وجود دارد که 47 کیلومتر مربع آن داخل شهر است. 

وی به مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در تهران اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ در بحث مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در دو حوزه دچار مشکل هستیم. ساختمان‌های نوساز به لحاظ لرزه‌ای به دلیل عدم وجود ابزار کنترل مناسب، فاقد استحکام لرزه‌ای هستند، همچنین در بحث استحکام ساختمان‌های موجود و نوسازی بافت فرسوده نتوانستیم حرکت کنیم.

سخنگوی شورای شهر تهران افزود: در بحث تخلیه شهروندان به دلیل تراکم بیش از حد در محلات فضای امن منطقه‌ای و محله‌ای مناسب وجود ندارد. در بحث آموزش هم شهروندان براساس اعلام سازمان پیگشیری و مدیریت بحران، تنها 10 درصد چشم‌انداز پیش‌بینی شده محقق شده است. 

بعد از وقوع دو زلزله در تهران، اعضای شورای شهر خواستار تشکیل کمیته ویژه مقابله با زلزله شدند. 

چند خطر همیشه تهران را تهدید می کند

زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر گفت: زلزله، سیلاب و فرونشست همیشه تهران را تهدید می‌کند و وقوع این حوادث دور از ذهن نیست. 

نژادبهرام گفت: خطر سیلاب تهران با رعایت تمهیدات و انجام لایروبی مسیل‌ها توسط شهرداری مدیریت شد و حادثه‌ای نداشتیم. رعایت اصول مهندسی ساختمان‌ها و بناها در پیشگیری از خطرات زلزله بسیار حائز اهمیت است، ولی باید توجه داشت که 3 هزار و 268 هکتار بافت فرسوده و 14 هزار بافت ناپایدار در پایتخت وجود دارد که در صورت زلزله می‌تواند آسیب‌های زیادی را به همراه داشته باشد. 

به گفته نژاد بهرام، در دو سال گذشته اقدامات مؤثری در جهت نوسازی بافت فرسوده صورت گرفته است و بسته‌های تشویقی از سوی دولت و شهرداری درنظر گرفته شده است. 

وی با تأکید بر این موضوع که وقوع زلزله هر لحظه امکان‌پذیر است، گفت: این پدیده در پایتخت دور از ذهن نیست، بنابراین باید در سه بخش پیشگیری، مقابله و تمهیدات اقدامات مؤثری انجام دهیم. 

براساس این گزارش گسل مشا فعال است هر لحظه ممکن است در تهران زلزله رخ دهد  اما زمان دقیق آن مشخص نیست. 

مدیران شهری در پی تجهیز پایتخت برای وقوع زلزله هستند و اعلام کردند که قرار است شتاب‌نگارهایی در این زمینه نصب شود. هنوز بسیاری از سوله‌های بحران دراختیار ورزش شهرداری است و این سوله‌ها برای مواقع بحران تجهیز نیستند. هر چند که مدیران فعلی تأکید بر بازپس‌گیری سوله‌ها داشتند و تعدادی از سوله‌ها بازپس‌ گرفته شد، اما هنوز برخی از سوله‌ها کاربری دیگری دارند.

* فارس

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: شورای شهر تهران مدیریت بحران وقوع زلزله ساختمان ها سوله ها ماه آینده شتاب نگار گسل مشا رخ دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۲۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه

محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه در نشست امروز (هشتم اردیبهشت) ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، که با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، کرمانشاه را از استان‌های حادثه‌خیز کشور دانست و گفت : با توجه به شرایط اقلیمی این استان، مجموعه‌ای از حوادث طبیعی در آن رخ می‌دهد. 

وی افزود: زلزله، سیلاب، حوادث کوهستان، آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، پدیده ریزگرد‌ها و ... از جمله حوادث طبیعی در کرمانشاه است که زلزله سال ۱۳۹۶ و سیلاب سال ۱۳۹۸ از جمله مهمترین این حوادث بود. 

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: علیرغم اینکه کوه‌های کرمانشاه زیبایی‌ها و جذابیت‌های زیادی دارند، اما در حال حاضر رتبه دوم حوادث کوهستان را در کشور داریم که البته طبق هدفگذاری صورت گرفته آمار حوادث کوهستان در استان تا پایان سال باید به شکل محسوسی کاهش پیدا کند. 

وی گفت: با توجه به بالا بودن آمار حوادث کوهستان در استان، انتظار می‌رود طبق توافقات صورت گرفته بزودی راه‌اندازی مرکز تخصصی امداد و نجات کوهستان در کرمانشاه به مرحله اجرایی برسد. 

وی اضافه کرد: از طرفی بارندگی‌های مناسب در فصل زمستان و بهار باعث شده تا تراکم پوشش گیاهی را در مراتع استان داشته باشیم که با گرم شدن هوا این پوشش گیاهی خشک شده و احتمال حریق در آنها بسیار بالا می‌رود. 

صحرایی تاکید کرد: کرمانشاه مناطق کوهستانی و صعب العبور زیادی دارد که در زمان آتش‌سوزی کار را برای اطفای حریق سخت می‌کند، با این‌حال از طریق مجموعه‌ای از اقدامات صورت گرفته، آمار حریق در استان به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است. 

وی ورود ریزگرد‌ها از خارج از مرز‌ها به داخل استان کرمانشاه در فصل گرم را نیز به عنوان یکی از بحران‌های طبیعی در این استان نام برد و افزود: طی یکی دو دهه اخیر با پدیده‌ای به نام ریزگرد‌ها مواجه شده‌ایم که در بازه‌های زمانی مختلف شدت و ضعف داشته و مشکلاتی را برای شهروندان ما بوجود آورده است. 

استاندار کرمانشاه با اشاره به تردد سالانه میلیون‌ها زائر اربعین از محور‌های کرمانشاه، عنوان کرد: پدیده زیبای اربعین هرسال در حال گسترش است و مزیت‌های فراوانی برای استان به همراه دارد. در عین حال به واسطه تردد میلیونی زائرین از محور‌های استان باید زمینه‌ای فراهم کنیم که ترددی ایمن داشته باشند که در این رابطه هم اقداماتی در استان اجرایی شده، اما حمایت و همراهی مسئولین کشوری را نیز نیازمندیم. 

وی ادامه داد: در کنار همه مخاطرات و بحران‌هایی که باید برای مقابله با آنها در استان برنامه‌ریزی شود، ما وارث برخی از مشکلات در استان هستیم که در گذشته به درستی مدیریت نشده و به سرانجام نرسیده‌اند و امروز با آنها مواجهیم.

صحرایی از بازسازی مناطق زلزله‌زده غرب استان به عنوان یکی از مشکلات نام برد و گفت: علیرغم اینکه در سال‌های گذشته جشن پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده گرفته شد، اما هنوز ساختمان‌های دولتی، عمومی، مذهبی و عام‌المنفعه زیادی هستند که بازسازی نشده‌اند و قابلیت استفاده هم ندارند. برخی از این ساختمان‌ها ۶۰ تا ۸۵ درصد هم پیشرفت فیزیکی دارند، اما نیمه کاره مانده‌اند. 

صحرایی خواستار اختصاص بودجه‌ای برای بازسازی ساختمان‌های دولتی، عمومی، مذهبی و عام‌المنفعه در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه شد و گفت: اولویت برای بازسازی این ساختمان با واحد‌هایی خواهد بود که پیشرفت فیزیکی بالاتری دارند. 

وی تصریح کرد: از طرفی پروژه راه آهن کرمانشاه را داریم که با وجود اینکه مراسم افتتاح آن برگزار شده، اما هنوز تکمیل نیست و هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن نیاز است. 

وی از رودخانه آبشوران به عنوان یک فرصت برای گردشگری و در عین حال تهدیدی برای امنیت شهروندان کرمانشاه نام برد و عنوان کرد: اگر این رودخانه ساماندهی و رفع بحران شود، علاوه بر اینکه تهدیدی برای امنیت شهروندان نیست، به یک جاذبه گردشگری تبدیل می‌شود. 

استاندار کرمانشاه یادآورشد: این رودخانه در حال حاضر از نظر بهداشتی، منظر شهری، ساخت و ساز ساختمان‌های اطراف و تردد شهروندان از کنار آن یک تهدید است و به یک دغدغه برای کرمانشاه تبدیل شده است. 

وی احداث خط انتقال پساب شهر کرمانشاه به صنایع و واحد‌های تولیدی را از دیگر اقدامات ضروری برای شهر کرمانشاه عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در بسیاری از استان‌های برخودار، پساب شهری پس از تصفیه به شهرک‌های صنعتی انتقال داده می‌شود که انتظار می‌رود با اختصاص اعتبار مورد نیاز، این اقدام در کرمانشاه صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه طبق برآورد‌های انجام شده برای عبور از این بحران‌ها و ایمن‌سازی کرمانشاه حدود چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، عنوان کرد: برای تکمیل ساختمان‌های نیمه کاره مناطق زلزله زده حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان و سایر مشکلات استان حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم سازمان مدیریت بحران کشور از محل منابع خود این اعتبارات را به استان بدهد. 

استاندار کرمانشاه تبدیل کرمانشاه به قطب امداد و نجات منطقه غرب کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: امیدواریم بزودی کرمانشاه به عنوان قطب امداد و نجات منطقه‌ای در کشور معرفی شود.

هر سال ۲۰ درصد از بافت فرسوده کرمانشاه بازسازی می‌شود

نادر نوروزی شهردار کرمانشاه گفت: در سطح شهر کرمانشاه ۱۲۲۸ هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه نامناسب وجود دارد که در بافت مرکزی و حاشیه شهر قرار گرفته‌اند که بازسازی آنها را در دستور کار قرار داده‌ایم. 

شهردار کرمانشاه تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده هر ساله حدود ۲۰ درصد از بافت فرسوده شهر کرمانشاه را بازسازی خواهیم کرد. 

نوروزی در خصوص جمع‌آوری آب‌های سطحی در شهر کرمانشاه هم گفت: سال گذشته ۴۶ نقطه آبگیر در سطح شهر کرمانشاه شناسایی شد که رفع آنها به اعتبارات بسیار بالایی نیاز دارد. 

کرمانشاه ۲۰۸۴ هکتار بافت فرسوده دارد

 رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در گزارشی با بیان اینکه در سطح استان کرمانشاه ۲۰۸۴ هکتار بافت فرسوده وجود دارد، عنوان کرد: ۱۲۲۸ هکتار از این آمار مربوط به شهر کرمانشاه است که حدود ۳۴۰ هکتار آن بافت تاریخی است و محدودیت‌های میراثی برای بازسازی آنها وجود دارد. 

وی افزود: با این‌حال برای سایر بافت‌های فرسوده شهر کرمانشاه ۱۹ بسته تشویقی در نظر گرفته شده تا مردم منازل و واحد‌های مسکونی خود را بازسازی کنند. 

وی خواستار افزایش سهم استان برای پرداخت تسهیلات بازسازی واحد‌های مسکونی فرسوده و کاهش میزان نرخ سود این تسهیلات شد تا مردم برای بازسازی واحد‌های خود ترغیب شوند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل۱۴۰۳در بحرانهای ناشی از آب در پایتخت